Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Diplomaţii UE au amânat luarea unei decizii definitive faţă de acordul cu Ucraina

Diplomaţii UE au amânat luarea unei decizii definitive faţă de acordul cu Ucraina

Diplomaţii UE au amânat luarea unei decizii definitive faţă de acordul cu Ucraina
19 Noi 2013   •   16:25

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene, reuniţi la Bruxelles, au amânat decizia cu privire la semnarea Acordului de asociere cu Ucraina, informează Euronews.

Şeful diplomaţiei europene, Catherine Ashton, şi-a exprimat speranţa că Ucraina va reuşi în cel mai scurt timp să îndeplinească toate condiţiile pentru a încheia acordul la summit-ul de la Vilnius. Asta deşi deocamdată nu este clar pentru toată lumea dacă fostul prim-ministru, Iulia Timoşenko, va fi eliberată până atunci.

"Vilnius nu este Bruxelles. Pe masă, deocamdată ceva lipseşte, iar summit-ul va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare. La Kiev, se întrevede o criză. Noi avem o politică clară şi nu se ştie dacă preşedintele Ianukovici are o politică clară", a spus Ministrul de Externe al Suediei, Carl Bildt.

În acelaşi timp, membrii Consiliului European pentru Relaţii Internaţionale sunt de părere că Ucraina mai are şansa să semneze acordul de asociere cu Uniunea Europeană în cazul în care Rada Supremă va vota azi legea care-i va permite lui Timoşenko să plece la tratament în Germania.

×
Subiecte în articol: catherine ashton
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close