Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Europarlamentarii cer mai multă claritate în turism

Europarlamentarii cer mai multă claritate în turism

Europarlamentarii cer mai multă claritate în turism, în criza provocată de coronavirus. Pachetul pe transport și turism prezentat de Comisia Europeană a fost bine primit de deputații europeni, însă mulți dintre ei subliniază că e nevoie de măsuri mai concrete și de suport financiar înainte de vacanțele de vară.

Europarlamentarii cer mai multă claritate în turism
06 Iun 2020   •   11:43

În cadrul discuțiilor din comisia de transport și turism a parlamentului european s-a analizat modul în care se pot relua în siguranță călătoriile și cum se vor redeschide afacerile din turism.

"Patru mari subiecte au stat sub lupa europarlamentarilor: îngrijorările legate de siguranță, drepturile pasagerilor, problemele financiare și repornirea turismului", explică Sabina Iosub, realizator Be EU.

Deputații cred că este nevoie de măsuri concrete pentru a fi recâștigată încrederea în ceea e înseamnă deplasările în siguranță. Totodată, europarlamentarii au subliniat faptul că în multe state din Uniunea Europeană regulile pentru rambursări au fost de prea multe ori încălcate.

"Problemele financiare cauzate de pandemia de coronavirus în zona de transport și turism sunt uriașe. Multe joburi s-au pierdut, iar riscul de faliment este foarte mare pentru multe din companiile din sector. Parlamentul European spune, prin vocea celor din comisia de turism și transport că e nevoie de ajutor concret și de sprijin financiar atât pe termen scurt, cât și pe termen lung", conchide Sabina Iosub.

Discuțiile despre liniile bugetare continuă la nivel european după ce Comisia a venit cu o propunere financiară ce ajunge la 1.850 miliarde euro.


   

×
Subiecte în articol: Sabina Iosub
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close