Explicaţii halucinante pentru faptul că România nu a participat la studiul Comisiei Europene: Nu dădea bine

26 Iul 2019   •   08:27
Explicaţii halucinante pentru faptul că România nu a participat la studiul Comisiei Europene: Nu dădea bine

Explicaţii halucinante ale autorităţilor pentru faptul că România nu a participat la studiul Comisiei Europene pentru dublu standard la alimente.  
"Nu dădea bine pentru că aveam preşedinţia Consiliului Uniunii Europene" a spus şeful Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor. Mai mult, ministrul Economiei a declarat că nici măcar nu ştia că şi ţara noastră trebuie să transmită probe la Bruxelles.

România a fost printre ţările care au acuzat în ultimii ani că mai multe produse alimentare ale unor companii internaționale sunt inferioare calitativ în state din estul Europei față de cele similare din state din vest. Cu toate acestea, în timp ce 19 state au trimis etichete de produse pentru a afla dacă dublul standard se confirmă, oficialii români nu au transmis nici o probă. 

Studiul UE a demonstrat că 9 la sută din cele 1400 de produse analizate pe baza etichetelor aveau o compoziţie diferită. De exemplu, un sortiment de brânză tartinabilă ce se vindea în est conţinea apă, în timp ce acelaşi produs vândut în vest nu avea apă în compoziţie. Iar un anumit tip de ciocolată conţinea mai multe alune în vest decât în est.

Parteneri
x close