Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Germania sare în apărarea României. "Imigranţii români NU sunt imigranţii sărăciei"

Germania sare în apărarea României. "Imigranţii români NU sunt imigranţii sărăciei"

Germania sare în apărarea României. "Imigranţii români NU sunt imigranţii sărăciei"
de O.P.    |    09 Ian 2014   •   12:29

Agenţia Federală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Germania susţine că românii şi bulgarii care vin să muncească în această ţară acoperă un deficit în anumite domenii şi nu sunt "imigranţii sărăciei", aşa cum i-au numit unii politicieni.

Agenţia Federală pentru Ocuparea Forţei de Muncă nu este îngrijorată de dezbaterea privind imigranţii din România şi Bulgaria. Anul trecut, persoanele din aceste două ţări au venit în Germania ca muncitori sezonieri în economia rurală şi în alte domenii în care este nevoie disperată de angajaţi, precum sănătate, geriatrie şi gastronomie.

"Majoritatea bulgarilor şi românilor din Germania sunt imigranţi în căutare de muncă, nu imigranţii sărăciei", a declarat Herbert Brücker de la Institutul pentru cercetare privind ocuparea forţei de muncă, într-un interviu acordat Deutsche Welle. Martin Wansleben, directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Germane a avertizat chiar cu privire la problemele provocate economiei germane de actuala dezbatere pe tema imigraţiei sărăciei. "Imigraţia nu ar trebui să aibă o imagine proastă din cauza discuţiei politice aprinse", a declarat el.

 

×
Subiecte în articol: imigranti romani
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close