Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană IESE Marea Britanie din Uniunea Europeană? Rezultatul ŞOCANT al celui mai recent sondaj

IESE Marea Britanie din Uniunea Europeană? Rezultatul ŞOCANT al celui mai recent sondaj

IESE Marea Britanie din Uniunea Europeană? Rezultatul ŞOCANT al celui mai recent sondaj
de O.P.    |    23 Mar 2014   •   12:39

Britanicii au păreri împărțite cu privire la rămânerea țării lor în Uniunea Europeană, potrivit unui sondaj online publicat duminică de ziarul Sun on Sunday, scrie AFP.

Marea Britanie trebuie să rămână în Uniunea Europeană, consideră 41% dintre persoanele chestionate, dar tot 41% se declară în favoarea părăsirii UE, conform acestui sondaj comandat de lordul Michael Ashcroft și efectuat între 7 și 20 ianuarie pe 20.000 de persoane.

Numai 20% dintre subiecți sunt de părere că premierul David Cameron va putea negocia o poziție mai bună a Marii Britanii în cadrul UE, în timp ce prim-ministrul a promis un referendum asupra acestei chestiuni pentru 2017, dacă va fi reales în 2015.

Pe o scară a preferințelor celor 27 de țări și instituții, Parlamentul European — pentru reînnoirea căruia sunt convocate alegeri în luna mai — se situează abia pe poziția 21, iar Uniunea Europeană pe locul 23.

În clasamentul preferințelor, numai Arabia Saudită, Iranul și Coreea de Nord se află după Parlamentul European.  

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close