Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Întrunire de urgenţă la Bruxelles. TOŢI miniştrii de Externe din UE, chemaţi să analizeze situaţia din Egipt

Întrunire de urgenţă la Bruxelles. TOŢI miniştrii de Externe din UE, chemaţi să analizeze situaţia din Egipt

Întrunire de urgenţă la Bruxelles. TOŢI miniştrii de Externe din UE, chemaţi să analizeze situaţia din Egipt
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Aug 2013   •   16:53

Toţi cei 28 de miniştrii de Externe ai Uniunii Europene se vor întruni de urgenţă miercuri, pentru a analiza situaţia din Egipt. Cu această ocazie se vor reevalua relaţiile blocului european cu administraţia de la Cairo şi paşii care ar trebui urmaţi pentru restabilirea ordinii în această ţară.

Decizia a fost luată în cursul zilei de luni, atunci când diplomaţi de top din UE au căzut de acord că este necesară o dezbatere mai amplă, la care vor fi convocaţi toţi miniştrii de externe ai Uniunii. Întâlnirea va avea loc la Bruxelles, miercuri dimineaţă.

Ambasadorii europeni, care fac parte din Comitetul de Politică şi Securitate, vor fi de asemenea chemaţi din vacanţă, pentru a discuta  evenimentele violente petrecute în Egipt, care au dus, în ultimele cinci zile, la moartea a peste 800 de oameni.

"Recentele evenimente sângeroase din Egipt, în particular violenţele din ultimele zile, sunt extrem de îngrijorătoare", spuneau ieri, într-o declaraţie comună, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"Este crucial ca violenţele să înceteze imediat. Uniunea Europeană va reevalua urgent relaţiile de parteneriat întreţinute cu Egipt", se arată în punctul de vedere al celor doi lideri europeni.

×
Subiecte în articol: Herman Van Rompuy José Manuel Barroso
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close