Jean-Claude Junker, "onorat" pentru desemnarea în funcţia de preşedinte al CE de Consiliul European

de A.M.P    |    27 Iun 2014   •   21:24
Jean-Claude Junker, "onorat" pentru desemnarea în funcţia de preşedinte al CE de Consiliul European Foto: daphnecaruanagalizia.com

Fostul premier luxemburghez Jean-Claude Junker s-a declarat "mândru şi onorat" pentru desemnarea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, informează AFP.
   
"Sunt mândru şi onorat că am primit susţinerea Consiliului European", a declarat Juncker după nominalizare.
   
Jean-Claude Juncker a fost desemnat de şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre UE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.
   
Desemnarea lui Juncker a primit 26 de voturi pentru şi două împotrivă (Marea Britanie şi Ungaria) în Consiliul European. Junker, candidatul Partidului Popular European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, va trebui să primească şi aprobarea Parlamentului European. Votul în PE este programat la jumătatea lunii iulie, iar Junker va trebui să primească cel puţin 376 de voturi pentru din totalul de 751.
   
Juncker, în vârstă de 59 de ani, fost premier luxemburghez şi fost preşedinte al Eurogrupului, este adeptul unei viziuni federaliste faţă de proiectul Uniunii Europene.
 

ExitPOLL
Parteneri
x close