Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Franţa şi Germania vor iniţia convorbiri cu Statele Unite pentru a pune capăt spionării liderilor europeni

Franţa şi Germania vor iniţia convorbiri cu Statele Unite pentru a pune capăt spionării liderilor europeni

Franţa şi Germania vor iniţia convorbiri cu Statele Unite pentru a pune capăt, definitiv, spionării liderilor europeni de către serviciile americane de informaţii.

Franţa şi Germania vor iniţia convorbiri cu Statele Unite pentru a pune capăt spionării liderilor europeni
de O.P.    |    25 Oct 2013   •   06:14

Decizia a fost luată după ce ziarul britanic The Guardian a dezvăluit că americanii au interceptat telefoanele a 35 de lideri politici din toată lumea.
Deşi nu s-a confirmat oficial, se pare că printre aceştia s-a aflat şi cancelarul german Angela Merkel.

Agenda summitului european de la Bruxelles a fost dată peste cap de scandalul spionajului electronic practicat de serviciile americane de informaţii, mai ales de Agenţia Naţională de Securitate. Angela Merkel nu şi-a ascuns supărarea după dezvăluirea că propriul său telefon era ascultat de americani.

Cancelarul Germaniei nu a fost nici pe departe singurul demnitar de rang înalt spionat de serviciile americane. Cotidianul Guardian afirmă că Agenţia Naţională de Securitate a primit, chiar de la un demnitar al Administraţiei Americane, numerele de telefon a 35 de lideri din toată lumea. Şi, mai mult ca sigur, a interceptat toate aceste telefoane. Faptul este confirmat de unul din documentele predate de fostul analist CIA, Edward Snowden. Casa Albă preferă să nu comenteze dezvăluirile de acest gen.

Americanii susţin că telefonul Angelei Merkel nu este, în prezent, interceptat. Dar refuză să precizeze dacă a fost ascultat în trecut. Liderii europeni întruniţi la Bruxelles doresc, acum, să stabilească reguli comune cu Statele Unite, care să prevină, pe viitor, acţiunile de spionaj între aliaţi.
 

×
Subiecte în articol: interceptari telefonice
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close