Antena 3 Externe Uniunea Europeană Marcel Ciolacu susține ideea unui salariu minim european

Marcel Ciolacu susține ideea unui salariu minim european

18 Ian 2020   •   18:26
Marcel Ciolacu susține ideea unui salariu minim european

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, sâmbătă că va semna petiţia lansată de PES activists România referitoare la un salariu minim european şi a propus ca şi social-democraţii să se alăture acestui demers.

"Sunt convins că este nevoie ca PSD să redevină activ la nivel european. Trebuie să ne asumăm ce am greşit şi să lucrăm împreună. Demersul nostru de a crea un grup de acţiune externă are menirea să reînnoiască relaţiile noastre cu familia social-democrat europeană. Propunerile lansate azi de PES activists Romania sunt foarte importante (...) şi cred că o parte pot fi preluate în proiectul politic pe care partidul trebuie să şi-l asume la viitorul Congres. Fiţi creativi, fiţi activi şi haideţi să lucrăm împreună pentru a construi o stângă modernă şi, nu în ultimul rând, unită. Spun din start, voi semna petiţia pentru un salariu minim european şi sunt onorat să fiu invitat să fac acest lucru. (...) Vă propun ca PSD să se asocieze demersului dumneavoastră şi de aceea, în BPN al partidului, voi propune susţinerea acestui demers. Semnez petiţia pentru că este despre un subiect important despre stânga românească şi europeană. Este vorba despre un trai decent, despre un venit care să asigure o şansă celor care muncesc să aibă un viitor în România", a afirmat Ciolacu, sâmbătă, la Forumul Naţional PES activists România "Un nou contract social european - 300 de activişti pentru un mesaj de stânga european".

Ciolacu a menţionat că PSD a susţinut în permanenţă creşterea salariului minim pe economie, pentru că "o societate dezvoltată este o societate echitabilă".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close