Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Marea Britanie a făcut anunțul. Când se va încheia libera circulație a cetățenilor europeni

Marea Britanie a făcut anunțul. Când se va încheia libera circulație a cetățenilor europeni

Marea Britanie a făcut anunțul. Când se va încheia libera circulație a cetățenilor europeni
31 Iul 2017   •   15:13

Libera circulaţie a persoanelor între Uniunea Europeană şi Marea Britanie se va încheia în martie 2019, când această ţară va părăsi blocul comunitar, a declarat luni un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May, citat de Reuters. 

Ministrul de finanţe britanic, Philip Hammond, declarase săptămâna trecută că nu ar trebui să existe o schimbare imediată a regulilor de imigrare până când Marea Britanie nu părăseşte UE. 

"Libera circulaţie se va încheia în martie 2019", a declarat purtătorul de cuvânt al Theresei May, adăugând că guvernul de la Londra a stabilit deja unele detalii, inclusiv propuneri privind drepturile cetăţenilor UE după Brexit

"Alte elemente ale sistemului de imigraţie post-Brexit vor fi prezentate în timp util, ar fi greşit să se speculeze despre cum vor arăta sau să se sugereze că libera circulaţie va continua aşa cum este acum", a mai spus acesta. 

După ce înalţi reprezentanţi guvernamentali britanici au părut să se contrazică în ultimele zile în legătură cu planurile Londrei cu privire la Brexit, acelaşi purtător de cuvânt a declarat că poziţia executivului rămâne aşa cum a stabilit prim-ministrul în luna ianuarie. 

Detaliile referitoare la perioada de implementare post-Brexit vor face obiectul unor negocieri, a adăugat acesta, subliniind că Marea Britanie nu caută o soluţie 'off-the-shelf '. Ziarul The Financial Times a relatat săptămâna trecută că ministrul Hammond speră într-un acord de tranziţie 'off-the-shelf'.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Brexit
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close