Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Marine Le Pen dă în judecată Parlamentul European

Marine Le Pen dă în judecată Parlamentul European

Marine Le Pen dă în judecată Parlamentul European
09 Feb 2017   •   19:06

Şefa formaţiunii de extremă dreaptă Frontul Naţional (FN) din Franţa, Marine Le Pen, dă în judecată oficiali ai Parlamentului European şi ai Biroului european antifraudă (OLAF) şi îi acuză că au lansat împotriva ei o anchetă motivată politic şi că au falsificat dovezi, informează publicaţia Politico. 

Acţiunea în justiţie survine în contextul în care Le Pen, care este şi candidata FN la alegerile prezidenţiale din Franţa, trebuie să ramburseze Legislativului Uniunii Europene suma de 340.000 de euro. 

O anchetă a OLAF a scos la iveală anul trecut faptul că suma fusese încasată necuvenit de doi asistenţi parlamentari ai deputatei. 

Marine Le Pen îi dă acum în judecată pe secretarul general al PE, Klaus Welle, pe şeful OLAF, Giovanni Kessler, şi pe directorul departamentului de investigaţii al OLAF, Beatriz Sanz Redrado. Ea cere compensaţii simbolice în valoare de un euro pentru "daune materiale şi morale". 

Şefa FN acuză instituţiile europene că au falsificat dovezi pentru a declanşa împotriva ei o anchetă motivată politic, cu scopul de a submina grupul eurosceptic din Parlamentul European. 

Le Pen îi cere socoteală şi fostului preşedinte al Legislativului UE, Martin Schulz, pe care îl acuză de persecuţie. 

În documentele depuse în instanţă şi consultate de Politico se arată că "probabil nu este o coincidenţă faptul că ancheta a început la o lună şi două zile după succesul Frontului Naţional la alegerile europene" din 2014. 

Formaţiunea condusă de Le Pen a obţinut atunci 25% dintre voturi şi a devenit partidul francez cu cea mai mare reprezentare în PE.

×
Subiecte în articol: Marine Le Pen
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close