Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană MFE: Rata de absorbţie curentă a fondurilor europene este de aproximativ 47%

MFE: Rata de absorbţie curentă a fondurilor europene este de aproximativ 47%

MFE: Rata de absorbţie curentă a fondurilor europene este de aproximativ 47%
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Noi 2014   •   11:43

Rata de absorbţie curentă a fondurilor europene era marţi de aproximativ 47%, suma solicitată spre rambursare Comisiei Europene de către ţara noastră fiind de peste 8,58 de miliarde de euro, potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), citat de Agerpres.

Rata de absorbţie curentă înregistrată la nivelul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) era de peste 33%, suma solicitată Comisiei prin intermediul acestui program fiind de peste 1,15 miliarde de euro. În același timp, rata de absorbţie curentă înregistrată la nivelul Programului Operaţional Sectorial Creșterea Competitivităţii Economice (POS CCE) depăşea 47%, suma solicitată spre rambursare fiind de 1,2 miliarde de euro.

Guvernul a aprobat în ședinţa de joi un nou împrumut de la Trezoreria statului pentru a pune la dispoziţia autorităţilor de management ale programelor operaționale resursele necesare pentru plata beneficiarilor de fonduri UE.

"Guvernul României a aprobat un nou împrumut cu o valoare de 755 milioane de lei din care vor fi făcute plăţi către beneficiari. Aceste sume care vor fi achitate beneficiarilor vor fi rambursate României de către Comisia Europeană, după ce vor fi transmise documentele necesare", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Din noul împrumut vor fi efectuate plăţi către beneficiarii a trei programe: POS DRU, POS CCE și Programul Operaţional Regional.
 

×
Subiecte în articol: fonduri europene Comisia Europeana
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close