Mircea Diaconu, după dezbaterea pe justiție din Comisia LIBE: Oamenii știu să facă diferența între argumente și activism

23 Mar 2017   •   09:29
Mircea Diaconu, după dezbaterea pe justiție din Comisia LIBE: Oamenii știu să facă diferența între argumente și activism Foto: Agerpres

Miercuri, în dezbaterea despre justiția din România, ținută în Comisia LIBE, a fost o confruntare a politicienilor români, presărată cu informații false, atacuri la adresa României, aplauze și pancarte. 

”Nimic nou pe frontul de Est” a spus europarlamentarul Mircea Diaconu după dezbaterea din Comisia LIBE, contactat de DCNews. ”Numai așa știe, numai așa poate, e un lucru vechi, în 2012, când a fost cu referendumul, s-a lucrat cu același gen de personaje și aceleași metode, dar, ce trebuie să știe cititorii este că în Parlamentul European se întâmplă des lucrurile astea și oamenii care ascultă pot să discearnă între unele și altele. Oamenii știu să facă diferența între argumente și activism”, a subliniat europarlamentarul. 

Mircea Diaconu a precizat că ”până la urmă s-a exportat ce e acasă, s-a exportat scandalul”. Europarlamentarul a adăugat că scandalul a fost deja tranșat, în ședința de la Strasbourg: ”Subiectul este practic tranșat. Comisia a ridicat această problemă, e vorba de ședința veche de la Strasbourg, atunci a fost ridicată problema, de către o zonă activă. Atunci replica noastră a fost cum ați văzut în ședința de atunci și a închis și lămurit subiectul. România nu a fost sancționată, așa cum se preconiza, ci dimpotrivă, la trei-patru zile, prim-ministrul a fost invitat la Bruxelles și s-au lămurit lucrurile, s-a încheiat cu strângeri de mână și declarații comune. Ce s-a întâmplat acum la PE e o dezbatere clasică, nu are urmări. Nu se va întâmpla nimic mai mult, asta trebuie să știți foarte clar”. 

”Subiectul a fost tranșat de atunci, acum este o replică de cutremur mică”, a conchis europarlamentarul. 

x close