x close

Nu există unanimitate asupra repartizării a 120.000 de refugiați suplimentari între statele membre UE

15 Sep 2015   •   00:26
Nu există unanimitate asupra repartizării a 120.000 de refugiați suplimentari între statele membre UE

Statele membre ale UE, reunite luni la Bruxelles la nivel de miniștri de interne, nu au reușit să ajungă la un "acord unanim" cu privire la repartizarea obligatorie a 120.000 de refugiați suplimentari, pentru a face față crizei imigrației, a anunțat luni seara președinția luxemburgheză a Consiliului UE, citată de Agerpres.

"O mare majoritate dintre state s-au angajat în favoarea principiului de relocalizare (a celor 120.000 de refugiați), însă nu toată lumea este pentru moment de acord", a recunoscut ministrul luxemburghez pentru imigrație și azil, Jean Asselborn, care a prezidat Consiliului extraordinar Justiție și Afaceri Interne desfășurat la Bruxelles.

"Pe marginea propunerii noastre cu privire la 120.000 (de refugiați suplimentari), nu am avut acordul pe care l-am dorit", a admis, la rândul său, comisarul european pentru imigrație, Dimitris Avramopoulos, în cadrul unei conferințe de presă comune de la finalul reuniunii.

Recunoscând că dezbaterile au fost unele "inflamate", Avramopoulos a estimat, totodată, că "au fost făcute progrese".

Statele membre ale UE au validat decizia privind primirea a circa 40.000 de refugiați în doi ani, după cum a fost convenit la sfârșitul lui iulie, chiar dacă pentru moment nu a fost fixată destinația precisă în UE decât pentru 32.000 de persoane.

Însă, țările UE nu au ajuns la un consens pe marginea noii propuneri a Comisiei Europene, care le-a cerut săptămâna trecută "relocalizarea", pe baza unor cote, a 120.000 de refugiați în plus, care se află în prezent în Italia, Grecia și Ungaria.

Citeşte mai multe despre:

criza imigranţilor refugiati
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati