Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Nu există unanimitate asupra repartizării a 120.000 de refugiați suplimentari între statele membre UE

Nu există unanimitate asupra repartizării a 120.000 de refugiați suplimentari între statele membre UE

Nu există unanimitate asupra repartizării a 120.000 de refugiați suplimentari între statele membre UE
15 Sep 2015   •   00:26

Statele membre ale UE, reunite luni la Bruxelles la nivel de miniștri de interne, nu au reușit să ajungă la un "acord unanim" cu privire la repartizarea obligatorie a 120.000 de refugiați suplimentari, pentru a face față crizei imigrației, a anunțat luni seara președinția luxemburgheză a Consiliului UE, citată de Agerpres.

"O mare majoritate dintre state s-au angajat în favoarea principiului de relocalizare (a celor 120.000 de refugiați), însă nu toată lumea este pentru moment de acord", a recunoscut ministrul luxemburghez pentru imigrație și azil, Jean Asselborn, care a prezidat Consiliului extraordinar Justiție și Afaceri Interne desfășurat la Bruxelles.

"Pe marginea propunerii noastre cu privire la 120.000 (de refugiați suplimentari), nu am avut acordul pe care l-am dorit", a admis, la rândul său, comisarul european pentru imigrație, Dimitris Avramopoulos, în cadrul unei conferințe de presă comune de la finalul reuniunii.

Recunoscând că dezbaterile au fost unele "inflamate", Avramopoulos a estimat, totodată, că "au fost făcute progrese".

Statele membre ale UE au validat decizia privind primirea a circa 40.000 de refugiați în doi ani, după cum a fost convenit la sfârșitul lui iulie, chiar dacă pentru moment nu a fost fixată destinația precisă în UE decât pentru 32.000 de persoane.

Însă, țările UE nu au ajuns la un consens pe marginea noii propuneri a Comisiei Europene, care le-a cerut săptămâna trecută "relocalizarea", pe baza unor cote, a 120.000 de refugiați în plus, care se află în prezent în Italia, Grecia și Ungaria.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor refugiati
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close