Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Parlamentul European cere lansarea Conferinței privind viitorul Europei

Parlamentul European cere lansarea Conferinței privind viitorul Europei

Parlamentul European solicită începerea Conferinței cât mai repede posibil și luarea în considerare a provocărilor evidențiate de pandemia de coronavirus.

Parlamentul European cere lansarea Conferinței privind viitorul Europei
Sursa foto: Hepta
17 Iun 2020   •   18:55

De asemenea, structura europeană va vota joi dimineață asupra unei rezoluții ce solicită lansarea Conferinției privind viitorul Europei căt mai curând posibil după vacanța de vară.

Conferința, care urmează să fie organizată de Parlament, Consiliu și Comisie, trebuia să înceapă în mai 2020 și să se desfășoare pe o perioadă de doi ani, dar a fost amânată din cauza pandemiei COVID-19.

În proiectul de rezoluție, deputații își reiterează cererea pentru un proces deschis participării cetățenilor care va stabili domeniul de aplicare al conferinței.

Poziția Parlamentului European include, de asemenea, solicitarea de luare în considerare în mod semnificativ a concluziilor Conferinței și un angajament expres al celor trei instituții principale ale UE de lansare a unor reforme substanțiale ale UE în concordanță cu preocupările cetățenilor, ce pot include o revizuire a tratatelor UE, potrivit europarl.europa.eu.

Vocile cetățenilor să fie în centrul discuțiilor

Deputații doresc ca vocile cetățenilor să fie în centrul discuțiilor ample ce vor avea loc privind abordarea provocărilor interne și externe, neprevăzute în momentul încheierii Tratatului de la Lisabona.

Rezoluția din ianuarie 2020 evidențiază faptul că cetățenii din toate mediile sociale, reprezentanții societății civile și părțile interesate la nivel european, național, regional și local trebuie să fie implicați în stabilirea priorităților UE, în conformitate cu preocupările cetățenilor, într-o abordare ascendentă, transparentă, inclusivă, participativă și bine echilibrată.

×
Subiecte în articol: Parlamentul European
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close