Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Politician din Polonia: Europa cu mai multe viteze este o tentativă de dezmembrare a UE

Politician din Polonia: Europa cu mai multe viteze este o tentativă de dezmembrare a UE

Politician din Polonia: Europa cu mai multe viteze este o tentativă de dezmembrare a UE
13 Mar 2017   •   14:20

Ideea unei Uniuni Europene cu mai multe viteze nu este altceva decât o tentativă de dezmembrare a UE, a declarat luni liderul partidului naţionalist polonez 'Lege şi Justiţie' (PiS, aflat la guvernare), Jaroslaw Kaczynski, citat de Reuters. 

'Astăzi, problema unei Uniuni Europene cu mai multe viteze, care este în fapt o rupere a unităţii sale, devine o realitate', a afirmat Kaczynski, într-o declaraţie de presă. 

Cu aceeaşi ocazie, liderul PiS a descris ziua în care compatriotul său Donald Tusk, vechiul său adversar politic, a fost reales preşedinte al Consiliului European, drept o 'joi neagră' pentru Uniunea Europeană. 

Donald Tusk a fost reales, joi, la un summit la Bruxelles, în funcţia de preşedinte al Consiliului European, în pofida opoziţiei guvernului de la Varşovia, care l-a dorit în locul său pe europarlamentarul conservator Jacek Saryusz-Wolski. 

Partidul Dreptate şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare la Varşovia, este un adversar declarat al fostului premier, a cărui formaţiune liberală, Platforma Civică, se află acum în opoziţie.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close