Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană România înregistrează un nou eșec în numirea unui comisar european. A treia nominalizare făcută de PSD, respinsă din nou de președintele Comisiei Europene

România înregistrează un nou eșec în numirea unui comisar european. A treia nominalizare făcută de PSD, respinsă din nou de președintele Comisiei Europene

România înregistrează un nou eșec în numirea unui comisar european.  A treia nominalizare făcută de PSD, respinsă din nou de președintele Comisiei Europene
Sursa foto: foto- Facebook
31 Oct 2019   •   09:17

România înregistrează un nou eșec în numirea unui comisar european. A treia nominalizare făcută de PSD, în persoana lui Victor Negrescu, a fost respinsă din nou de Ursula von der Leyen.

Premierul demis dă vina pe presiunile exercitate de preşedintele României, care nu admite că postul să fie ocupat de un social-democrat. Între timp, președinta Comisiei Europene pare să îşi piară răbdarea din cauza răboiului politic dintre Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis.

După respingerea lui Victor Negrescu, preşedintele ales al Comisiei Europene a trimis o scrisoare Guvernului interimar. Mesajul Ursulei von der Leyen e unul ferm: oficialii români trebuie să ajungă la un consens şi să se grăbească, pentru că Europa nu îi mai aşteaptă. 

Presiunile făcute de domnul preşedinte, pentru că vedem că se fac presiuni atât în spaţiul public, am înţeles că şi la Bruxelles, de a nu desemna un comisar, nu fac decât să facă rău acestei ţări. Pentru că nimeni de la Bruxelles nu va înţelege de ce este o luptă între preşedinte şi premier. 

Soarta postului de comisar european atârnă de ziua în care Guvernul Orban va fi supus votului de încredere al Parlamentului. Dacă va fi învestit, Ursula von der Leyen va cere o altă propunere noului Executiv. În caz contrar, va alege una dintre cele trei nominalizari făcute până acum de PSD.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close