Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Românii şi bulgarii, principalele victime ale traficului de persoane din Uniunea Europeană

Românii şi bulgarii, principalele victime ale traficului de persoane din Uniunea Europeană

Românii şi bulgarii, principalele victime ale traficului de persoane din Uniunea Europeană
15 Apr 2013   •   13:38

Numărul celor care devin victime ale traficului de persoane în Uniunea Europeană este în continuă creştere, notează cotidianul german Sueddeutsche Zeitung, citat de agenţia de presă FOCUS, care subliniază că ele provin cu precădere din România şi Bulgaria.

Rezultatele primului studiu european cu privire la traficul de persoane, la nivelul tuturor celor 27 de state membre, au arătat că din ce în ce mai multe persoane sunt exploatate pentru prostituţie şi muncă forţată.



Totodată, Comisia Europeană a criticat Germania pentru lipsa unor strategii de luptă împotriva traficanţilor.

Rezultatele studiului relevă că, în perioada 2008-2010, numărul victimelor înregistrate a crescut cu 18 la sută. In acelaşi timp, numărul celor condamnaţi pentru trafic de persoane, în aceeaşi perioadă, a scăzut cu 13 la sută.

Cea mai mare parte a victimelor, aproape 61 la sută, provine din statele membre UE, cu precădere din România şi Bulgaria. De asemenea, cel mai adesea femeile cad pradă acestui tip de exploatare, fiind vorba despre un procent de 68 la sută din totalul victimelor traficului de persoane.



×
Subiecte în articol: trafic de persoane studiu
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close