Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Rovana Plumb cere fonduri separate pentru politicile de mediu

Rovana Plumb cere fonduri separate pentru politicile de mediu

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb, vicepreședinte al Grupului Socialiștilor și Democraților (S&D) din Parlamentul European, a pledat pentru alocarea de fonduri separate pentru tranziția ecologică prevăzută în planul Comisiei Europene privind neutralitatea climatică până în 2050.

Rovana Plumb cere fonduri separate pentru politicile de mediu
06 Mar 2020   •   20:03

„În viziunea noastră, a Socialiștilor Europeni, în perspectiva tranziției ecologice, impactul social trebuie să fie prioritar. Considerăm că numai ulterior se va putea trece la etapa revitalizării economice regionale și a restaurării terenurilor afectate de poluare. Europa are nevoie de o tranziție echitabilă social, care să pună cetățeanul în centrul acțiunilor pentru neutralitatea climatică”, a declarat Rovana Plumb cu prilejul reuniunii de la Bruxelles a miniștrilor social-democrați ai Mediului din UE.

Europarlamentarul social-democrat susține că fondurile alocate sunt insuficiente și vorbește despre riscurile apariției unei inegalități între cetățenii UE.

„Totodată, suma propusă de Comisia Europeană - de 7,5 miliarde de euro pentru susținerea unei tranziții ecologice juste în toate regiunile UE - este, în opinia noastră, insuficientă pentru eliminarea riscului de a avea regiuni și cetățeni de sacrificiu în acest proces de atingere a neutralității climatice până în anul 2050, cu etapa intermediară a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030”, a declarat Plumb, potrivit unui comunicat PSD.

Rovana Plumb, vicepreședinte S&D pentru Tranziție Echitabilă, a reprezentat, ieri, Grupul europarlamentar al Socialiștilor și Democraților la reuniunea miniștrilor social-democrați ai Mediului din Germania, Spania, Danemarca, Portugalia și Malta,cu Elisa Ferreira, comisarul european pentru Coeziune și Reforme, în vederea definirii poziției Socialiștilor Europeni pentru Consiliul UE dedicat Mediului.

Comisia Europeană a prezentat, miercuri, o propunere legislativă care prevede atingerea până în anul 2050 a neutralităţii Uniunii Europene în materie de emisii poluante.

Prin Legea Climatică Europeană, Comisia Europeană propune obiectivul legal cu caracter obligatoriu de emisii poluante zero până în anul 2050.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: rovana plumb
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close