Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Sărbătoare românească în Parlamentul European! Cum au petrecut europarlamentarii de Ziua Națională

Sărbătoare românească în Parlamentul European! Cum au petrecut europarlamentarii de Ziua Națională

Sărbătoare românească în Parlamentul European! Cum au petrecut europarlamentarii de Ziua Națională
Sursa foto: Foto: pixabay.com
05 Dec 2019   •   10:56

A fost sărbătoare românească în Parlamentul European. La iniţiativa grupului europarlamentarilor social-democraţilor români, au fost marcate Ziua Naţională a României şi 30 de ani de la revoluţia din 1989. Pe culoarele sediului de la Bruxelles al legislativului comunitar au răsunat cântece româneşti. Europarlamentarii din delegaţiile străine au fost încântaţi şi cu dansuri populare.

O parte din România a fost adusă, pentru o seară, la Bruxelles, prin efortul europarlamentarilor şi diplomaţilor noştri. Prin acest demers au fost marcate cele două sărbători din decembrie ale românilor: Marea Unire şi Revoluţia Anticomunistă. La eveniment au participat oaspeţi de seamă. 

Europarlamentarii români le-au spus colegilor de la Bruxelles ce înseamnă Marea Unire. 

"Marea Unirea la 1918 va rămâne pagina cea mai sublimă a Istoriei Româneşti", a afirmat Dan Nica, şeful delegaţiei eurodeputaţilor români social-democraţi.

"Suntem în Europa, vrem să ştiţi, cei care încă nu aţi aflat, că avem o ţară frumoasă, avem o ţară bogată", a spus Maria Grapini. 

Seara românească de la Bruxelles s-a terminat cu urări pentru românii de pretutindeni. 
 

×
Subiecte în articol: România romani
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close