Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană "Superimunitatea parlamentarilor a "scuturat" sistemul şi au pus la îndoială respectarea unor principii"

"Superimunitatea parlamentarilor a "scuturat" sistemul şi au pus la îndoială respectarea unor principii"

"Superimunitatea parlamentarilor a "scuturat" sistemul şi au pus la îndoială respectarea unor principii"
de O.P.    |    22 Ian 2014   •   13:12

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Mark Gray a declarat, miercuri, că "evenimentele" din decembrie 2013 din Parlamentul român au "scuturat" sistemul şi au pus la îndoială respectarea unor pincipii cheie, el arătând că principiul egalităţii în faţa legii se aplică şi parlamentarilor.

Gray a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă în care a przentat Raportul MCV, ce ar trebuie să facă Parlamentul român, care este una dintre instituţiile cele mai criticate în Raport, pentru a-şi demonstra angajamentul de a combate corupţia, conflictul de interese şi hotărârea de a respecta decizile emise de ANI.

Mark Gray a răspuns precizând că, în ceee ce priveşte Parlamentul, există o serie de aspecte diferite care trebuie luate în calcul şi că este necesar să se privească înspre aspectele care ţin de integritate.

"Trebuie în mod firesc să privim problemele de integritate. E evident acest lucru. În Raport există o secţiune care se referă specific la Parlament. Ceea ce am analizat noi acolo, dacă privim Statutul, vom constata că e un pas util. S-a introdus o claritate mai mare şi, foarte important, există nişte termene limită", a spus Gray.

 

×
Subiecte în articol: raport MCV
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close