Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Țara care profită din plin de ieşirea Marii Britanii din UE. 30.000 de locuri de muncă sunt puse în joc

Țara care profită din plin de ieşirea Marii Britanii din UE. 30.000 de locuri de muncă sunt puse în joc

Țara care profită din plin de ieşirea Marii Britanii din UE. 30.000 de locuri de muncă sunt puse în joc
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Ian 2017   •   17:02

Polonia va atrage anul acesta 30.000 de locuri de muncă britanice în domeniul furnizării de servicii, a anunţat marţi guvernul de la Varşovia, deoarece cel mai mare membru al UE din Est vrea să atragă companiile care iau în considerarea părăsirea Marii Britanii după ieşirea ţării din Uniunea Europeană (Brexit), scrie presa internațională, citată de Agerpres.

După ce peste un milion de polonezi au plecat să lucreze în Regatul Unit şi în alte state din Europa Occidentală, de la aderarea ţării la UE, în 2004, Guvernul de la Varşovia încearcă să-i aducă înapoi.

Mateusz Morawiecki, adjunctul premierului polonez, a anunţat luni un plan de 1.000 de miliarde de zloţi (245 de miliarde de dolari) pentru a face economia mai inovativă şi mai puţin bazată pe investiţiile externe.

Autorităţile poloneze au discutat anul trecut cu peste 30 de companii din sectorul serviciilor financiare şi din alte domenii în legătură cu mutarea forţei lor de muncă din Marea Britanie după Brexit, a explicat Morawiecki.

Acesta a adăugat că 'polonezii se îndreaptau spre Londra, acum companiile din capitala Marii Britanii îşi vor reloca forţa de muncă în Polonia'. Guvernul a primit informaţii referitoare la planurilor mai multor companii privind investiţii în Polonia.

În timp ce oraşele Frankfurt şi Paris caută să atragă de la Londra marile bănci şi operaţiunile lor de clearing în euro, statele din Europa Centrală şi de Est, unde costurile cu forţa de muncă sunt mai scăzute, încearcă să convingă companiile să-şi relocheze centrele de suport şi alte operaţiuni în CEE.



 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close