Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Un important lider vede perspective de aderare la UE a țărilor din Balcanii de Vest

Un important lider vede perspective de aderare la UE a țărilor din Balcanii de Vest

Un important lider vede perspective de aderare la UE a țărilor din Balcanii de Vest
04 Iul 2015   •   22:12

Toate țările din vestul Peninsulei Balcanice au o perspectivă de intrare în Uniunea Europeană, a afirmat sâmbătă cancelarul german, Angela Merkel, cu câteva zile înainte de vizita sa în Serbia, Bosnia și Albania, potrivit AGERPRES.

"Cu toate dificultățile care se mențin, constatăm și progrese", a declarat Angela Merkel în mesajul video săptămânal, subliniind totodată "succesul" ce a înconjurat intrarea în Europa a Croației și Sloveniei.

În ce privește Serbia, care a obținut deschiderea negocierilor de aderare la UE în schimbul unui acord de normalizare cu Kosovo, cancelarul german a menționat că progresele în discuțiile cu Bruxellesul depind de cel al relației dintre Serbia și fosta sa provincie majoritar albaneză. "Mai sunt într-adevăr multe de făcut, dar există semne încurajatoare", a adăugat Angela Merkel.

"În ansamblu, putem spunem că am avansat, dar mai sunt în continuare probleme foarte, foarte mari", în special în Bosnia, a mai afirmat șefa executivului de la Berlin, în timp ce consideră că Albania este acum un candidat la aderarea la Uniunea Europeană.



×
Subiecte în articol: Angela Merkel Serbia UE
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close