Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Un orăşel din Ucraina vrea să adere separat la structurile Uniunii Europene

Un orăşel din Ucraina vrea să adere separat la structurile Uniunii Europene

Un orăşel din Ucraina vrea să adere separat la structurile Uniunii Europene
25 Noi 2013   •   15:14

Oraşul ucrainean Rava-Russkaia, situat în apropiere de graniţa cu Polonia, vrea să adere în mod independent la UE, în cazul în care guvernul Ucrainei refuză să integreze ţara în Europa.

Acest lucru a fost anunţat de către primarul localităţii, Irina Vereşciuk, la adunarea cu consilierii locali, fiind trimisă totodată şi scrisoare de intenţie către Parlamentul European.

"Ucraina este Europa şi locul său este în lumea civilizată şi nu în robia imperială. Rava-Russkaia, ca un oraş situat la 2 km de Uniunea Europeană, mental, spiritual, cultural, istoric este Europa", a spus edilul, citat de Gazeta.ua.

"Comunitatea oraşului nostru, ca nimeni altcineva, ştie că Europa oferă oportunităţi şi perspective. De aceea, nu suntem de acord, nu acceptăm, nu recunoştem şi nu ne supunem hotărârii anti-ucrainene a guvernului de la Kiev. Vă rugăm să nu-i ascultaţi pe politicienii şi funcţionarii, care desfăşoară astăzi în mod deschis acţiuni anti-ucrainene, ci să aveţi în considerare opinia cetăţenilor de rând, care spun "da" hotărât Europei, "da" acordului de asociere",a adăugat primarul.

"Având în vedere acest lucru, vă rugăm să încheiaţi un acord de asociere între Uniunea Europeană şi comunitatea teritorială a oraşului Rava -Russkaia", a concluzionat Vereşciuk.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close