Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Unul din cele mai puternice state din UE susţine INTRAREA României în Schengen. "Vor fi DOUĂ etape de admitere"

Unul din cele mai puternice state din UE susţine INTRAREA României în Schengen. "Vor fi DOUĂ etape de admitere"

Unul din cele mai puternice state din UE susţine INTRAREA României în Schengen. "Vor fi DOUĂ etape de admitere"
de O.P.    |    15 Noi 2013   •   08:38

Franţa ar putea accepta aderarea României şi Bulgariei la Schengen în mod etapizat, sugerează noul ambasador francez la Sofia, Xavier Lapeyre de Cabanes.Franţa nu se opune aderării Bulgariei la Schengen, a dat asigurări reprezentantul Franţei la Sofia, sugerând că Parisul ar putea susţine în continuare admiterea în mod etapizat a Bulgariei şi României în spaţiul UE de liberă circulaţie, notează site-ul Novinite.com.

"În urmă cu doi ani, Franţa a propus ca Bulgaria şi România să fie admise în Schengen în două etape: iniţial cu frontierele aeriene şi maritime, ulterior cu cele terestre. Însă această abordare nu a fost acceptată de alte state membre UE", a explicat Xavier Lapeyre de Cabanes, amintind că orice decizie privind extinderea Spaţiului Schengen trebuie luată prin consensul statelor membre.

În 2010, Franţa şi Germania au sugerat că se opun aderării Bulgariei şi României la Schengen, invocând probleme legate de corupţie şi de criminalitatea organizată. Aceste obiecţii au fost preluate ulterior de alte state, inclusiv de Olanda şi Finlanda.

×
Subiecte în articol: Aderarea României la Schengen
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close