Vicecancelarul german trage un semnal de alarmă: Marea Britanie trebuie să-și asume responsabilitatea pentru BREXIT, altfel Uniunea Europeană se va duce de râpă

de S.T.    |    29 Aug 2016   •   10:20
Vicecancelarul german trage un semnal de alarmă: Marea Britanie trebuie să-și asume responsabilitatea pentru BREXIT, altfel Uniunea Europeană se va duce de râpă Foto: pixabay.com

Vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, a avertizat că viitorul Uniunii Europene ar putea „să se ducă pe apa sâmbetei” dacă ieșirea Marii Britanie este gestionată greșit.

Vicecancelarul german și ministru al economiei, Sigmar Gabriel, este de părere că, dacă ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeana va fi greșit gestionată și alte state membre îi vor urma exemplul, Uniunea „se va duce de râpă”, scrie bbc.com.

„Brexit-ul este rău, dar nu ne va afecta economic atât de mult pe cât se tem unii - este mai mult o problemă psihologică și este o problemă politică uriașă”, a declarat Gabriel Sigmar, duminică, într-o conferință de presă.

„Trebuie să ne asigurăm că nu vom permite Marii Britanii să pastreze avantajele legate de Europa fără să-și asume vreo responsabilitate”, a mai spus vicecancelarul german.

Parteneri
x close