Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Victor Negrescu: Social-democrații suedezi au anunțat că susțin aderarea României la spațiul Schengen

Victor Negrescu: Social-democrații suedezi au anunțat că susțin aderarea României la spațiul Schengen

Social-democrații suedezi au anunțat luni că susțin aderarea României la spațiul Schengen. Vestea bună a fost adusă de europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Victor Negrescu: Social-democrații suedezi au anunțat că susțin aderarea României la spațiul Schengen
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    28 Noi 2022   •   19:34

Europarlamentarul Victor Negrescu aduce o veste bună pentru români: social democraţii din Suedia au decis să susţină intrarea ţării nostre în spaţiul Schengen.

Într-o postare pe Facebook, Negrescu spune că PSD e singurul partid care şi-a făcut treaba, convingându-i pe colegii social-democraţi europeni. 

"Iată că din nou Partidul Social Democrat își îndeplinește cu responsabilitate datoria față de români. Suntem iar singurii care ne-am făcut treaba la nivelul familiei noastre politice.

Purtătorul de cuvânt, Ardalan Shekarabi, a declarat clar ceea ce spuneam de câteva săptămâni, că niciodată nu s-au opus, ci doar au cerut guvernului de dreapta să își asume și să explice deciziile pe domeniul afacerilor europene întrucât parteneriatul lor cu extrema dreaptă nu este viabil.", a anunţat Victor Negrescu.

Europarlamentarul a mai menţionat că cere în continuare opoziţiei să susţină aderarea României la Schengen. 

"Nu vom cere ca cei din opoziție să își ceară scuze pentru faptul că au pus în pericol aderarea României la spațiul Schengen, dar le vom cere să se implice pentru a înlătura piedicile puse de guvernele de centru-dreapta din Olanda și Austria.

Hai, România! Nu ne lăsăm. Voi continua săptămână aceasta discuțiile cu parlamentarii din țările membre reticente.", a conchis Negrescu. 

×
Subiecte în articol: Schengen victor negrescu PSD
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close