Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Viviane Reding se va afla în dezbatere cu cetăţenii din întreaga Europă în cadrul unui dialog online

Viviane Reding se va afla în dezbatere cu cetăţenii din întreaga Europă în cadrul unui dialog online

Viviane Reding se va afla în dezbatere cu cetăţenii din întreaga Europă în cadrul unui dialog online
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    16 Ian 2014   •   16:30

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, se va afla în dezbatere cu cetăţenii din întreaga Europă începând cu ora 21.00, în cadrul unui dialog online transmis în direct pe YouTube.

Românii sunt îndemnaţi de comisarul european pentru justiţie să-i adreseze  întrebări pe Twitter, Facebook şi Google+, folosind hashtagurile #askReding şi/sau #eudeb8.

„Acest dialog online constituie o oportunitate pentru o veritabilă dezbatere europeană. Internetul permite conectarea oamenilor din întreaga lume. Este, aşadar, locul perfect pentru ca europenii să se reunească, să facă schimb de opinii şi să dezbată probleme care ne afectează pe fiecare dintre noi”, a declarat Reding.

„Dialogul va fi o ocazie unică de a pregăti terenul pentru viitoarele alegeri europene prin discutarea celor mai importante aspecte pentru cetăţenii din întreaga Europă, aspecte care vor determina viitorul Uniunii Europene. Oricine poate participa, este nevoie doar de conexiune la internet şi de un simplu un clic”, a adăugat comisarul european pentru justiţie.

Dezbaterea va fi moderată de Euronews, post care a realizat şi un interviu cu Viviane Reding, acesta urmând să fie difuzat înaintea dialogului dintre oficialul european şi cetăţenii UE.

Până acum au avut deja loc 41 de dialoguri cu cetăţenii în întreaga Uniune Europeană, de fiecare dată în prezenţa unui comisar, în total fiind planificate 50 de astfel de discuţii.

Comisia Europeană organizează aceste dialoguri pentru ca cetăţenii să aibă posibilitatea de a se exprima în mod direct cu privire la problemele pe care le au.

Punctele de vedere exprimate de cetăţeni în cursul dialogurilor vor ghida Comisia în elaborarea planurilor pentru o viitoare reformă a UE, notează ec.europa.eu.

×
Subiecte în articol: viviane reding Comisia Europeana
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close