Antena 3 CNN High Tech DC++ începe să coste: Primul caz de piraterie, amendat în România

DC++ începe să coste: Primul caz de piraterie, amendat în România

DC++ începe să coste: Primul caz de piraterie, amendat în România
Sursa foto: piraterie
29 Iul 2009   •   12:21

3.000 de euro. Aceasta este amenda pentru primul caz de piraterie pe DC++ depistat de poliţiştii români. După aproximativ un an şi jumătate de la sesizarea Poliţiei, un utilizator al DC++ a fost sancţionat pentru că pus în reţea sute de piese muzicale protejate de dreptul de autor. Acţiunea a fost demarată de membrii Asociaţiei Industriale Muzicale din România (AIMR).

Potrivit unui comunicat al AIMR, utilizatorul acuzat a plătit deja amenda de 10.932 de lei. La mijlocul lui decembrie 2007, membrii Uniunii Producătorilor de Fonograme din România (UPFR) au depus o plângere împotriva utilizatorului DC++. El a fost ales la întâmplare de pe hubul hub.xboss.ro.

La acea vreme, utilizatorul a primit o amendă administrativă. Un an mai târziu, UPFR a dat utilizatorul în judecată, solicitând despăgubiri. Prejudiciul adus de utilizatorul DC++ este de 210,13 GB de informaţie pusă în reţea, dintre care 66,36, piese muzicale din repertoriul muzical românesc, cât şi din cel internaţional.

Autorităţile au găsit la domiciuliul utilitzatorului următoarele materiale: 295 de produse originale a câte 10 euro fiecare, cu o valoare totală de 2.950 de euro (10.932 lei). Prejudiciul a fost stabilit de autorităţi, în funcţie de materialele găsite la utilizator.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: amenda România
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close