Antena 3 CNN Life Alimentele interzise de Biblie. Lista mâncărurilor care sunt considerate "necurate"

Alimentele interzise de Biblie. Lista mâncărurilor care sunt considerate "necurate"

Părinţii Bisericii din primele secole erau foarte stricți în privința alimentaţiei creştinilor și doreau ca aceasta să fie una simplă și sănătoasă. Din păcate, multe dintre alimentele pe care le consumă creștinii zilelor noastre sunt considerate "necurate".

Alimentele interzise de Biblie. Lista mâncărurilor care sunt considerate "necurate"
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    13 Dec 2021   •   19:39

Iisus Hristos spunea: "Viaţa este mult mai importantă decât hrana". În Sfânta Scriptură a Vechiului Testament Dumnezeu poruncea poporului Său să se abţină de la a mânca din carnea unor animale, păsări şi a altor vietăţi ce trăiesc în mare şi pe uscat.

Carnea de porc

Carnea de porc este unul dintre alimentele cele mai iubite şi consumate, în ciuda efectelor dăunătoare. Unele persoane consideră carnea de porc o alternativă sănătoasă la carnea de vită, însă această opţiune culinară necesită precauţii speciale. Și totuși Biblia precizează clar: „Să nu mâncaţi carne de porc şi să nu vă atingeţi de el". (Leviticul 11:7-8)

Carnea de iepure

Cu un conţinut scăzut de colesterol şi de grăsimi, carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, de calciu şi de anumite vitamine din complexul B, dar se regăseşte, de asemenea, pe lista de alimente interzise în Biblie. "Iepurele de casă e necurat pentru voi".

Pe lista de alimente interzise în Biblie se află și o parte din carnea de pasăre:  "Din păsări să nu mancati şi să vă îngreţoşaţi de acestea, că sunt spurcate: vulturul, zgribtorul si vulturul de mare; corbul şi şoimul cu soiurile lor; toată cioara şi soiurile ei; struţul, cucuveaua, rândunica şi uliul cu soiurile lui; huhurezul, lebăda, pelicanul şi cocorul; cocostârcul, pupăza şi liliacul".

Tatuajele

Printre lucrurile interzise în Biblie se numără şi purtarea tatuajelor de orice fel. Un credincios adevărat, care respectă Biblia, se va feri de tatuaje, conform scrierii din Leviticul 9:28. Aceasta spune „Să nu vă faceţi tăieturi în carne pentru un mort şi să nu vă faceţi slove săpate pe voi”.

Bârfele

Chiar dacă le considerăm nevinovate, şi bârfele sunt interzise în Cartea Sfântă:

„Să nu umbli cu bârfe în poporul tău. Să nu te ridici împotriva vieţii aproapelui tău”. (Leviticul 19:16)  

Prezicerile şi vrăjitoarele

Un alt lucru interzis cu vehemenţă de Biblie se referă si la vrăjitorie

×
Subiecte în articol: Biblie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close