Antena 3 Life Aplicația care îți spune de ce plânge bebelușul tău  

Aplicația care îți spune de ce plânge bebelușul tău  

13 Apr 2019   •   17:50
Aplicația care îți spune de ce plânge bebelușul tău  
Sursa foto: Sursă: App Store

O nouă aplicație are scopul de a ajuta părinții să interpreteze ce vrea bebelușul lor pe baza sunetului pe care îl fac atunci când plâng. Aplicația gratuită ChatterBaby, care a fost lansată luna trecută, analizează caracteristicile acustice ale plânsetului copilului, pentru a ajuta părintii să înțeleagă dacă copilul lor ar putea să fie înfometat, agitat sau dacă îl doare ceva. În timp ce criticii spun că părinții nu ar trebui să se bazeze prea mult pe smartphone-ul lor, alții spun că este un instrument util pentru părinții noi sau cei îngrijorați. 

Ariana Anderson, de la UCLA și mamă a patru copii, a creat aplicația. Ea a conceput inițial tehnologia pentru a ajuta părinții surzi să înțeleagă mai bine de ce copilul lor plânge, dar în curând a realizat că ar putea fi un instrument util pentru toți părinții. 

 "Când am devenit părinte, tocmai tocmai îmi terminăm doctoratul și m-am gândit că sunt foarte, foarte inteligentă însă când am avut un copil m-am simțit că un idiot pentru că nu înțelegeam de ce avea nevoie bebelușul meu. A fost o perioadă stresantă și copleșitoare pentru mine ", a spus Anderson. 

"Luăm o probă audio de cinci secunde, ne uităm la peste 6,000 de caracteristici acustice diferite și încercăm să vedem care caracteristici sunt asociate cu fiecare tip de plânset prin inteligență artificială", a explicat Anderson legat de macanismul din spatele aplicației. 

Chiar dacă nu este o știință exactă, aplicația dorește să ușureze viața cât mai multor părinți.  

Sursă: CBS 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close