Antena 3 CNN Life Bea asta și nu o să răcești! Iată care este combinația minune!

Bea asta și nu o să răcești! Iată care este combinația minune!

Bea asta și nu o să răcești! Iată care este combinația minune!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
10 Noi 2018   •   18:45

Ne apropiem de sezonul rece, care, dupa cum bine stim, aduce cu el tot felul de raceli si gripe carora le cad prada mai ales copiii. In acest articol iti dezvaluim o modalitate eficienta de a-ti proteja familia de aceste imbolnaviri.

Aceste remediu pe baza de ghimbir si miere lupta eficient impotriva racelii si a gripei, calmeaza gatul si are un gust delicios.

Ingrediente:

• 4 cm de radacina de ghimbir proaspat sau 2 linguri de ghimbir uscat

• 2 cani de miere

• Recipiente sterilizate prevazute cu capac (borcane)

• O oala cu fund dublu sau un bol rezistent la caldura si o oala

• Termometru alimentar

Cum il prepari

Toarna mierea in compartimentul de sus al oalei cu fund dublu si apa in compartimentul de jos. Curata si feliaza ghimbirul subtire, apoi adauga-l peste miere. In loc sa-l tai felii, il poti da si pe razatoare, daca vrei. Adu apa la punctul de fierbere si verifica temperatura mierii cu ajutorul termometrului alimentar. Adu temperatura la pragul de 185 ° si mentine aceasta temperatura timp de 10 minute.

Ulterior, ia vasul de pe foc si lasa-l sa se raceasca zece minute. Dupa aceste zece minute, strecoara ghimbirul si toarna lichidul in recipientele sterilizate. Remediul astfel obtinut se pastreaza in camara, ferit de razele solare. Pentru cresterea imunitatii, consuma 3 linguri pe zi din acest remediu.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close