×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Bea asta și nu o să răcești! Iată care este combinația minune!

de   •  
Bea asta și nu o să răcești! Iată care este combinația minune! 817
foto: Pixabay.com

Ne apropiem de sezonul rece, care, dupa cum bine stim, aduce cu el tot felul de raceli si gripe carora le cad prada mai ales copiii. In acest articol iti dezvaluim o modalitate eficienta de a-ti proteja familia de aceste imbolnaviri.

Aceste remediu pe baza de ghimbir si miere lupta eficient impotriva racelii si a gripei, calmeaza gatul si are un gust delicios.

Ingrediente:

• 4 cm de radacina de ghimbir proaspat sau 2 linguri de ghimbir uscat

• 2 cani de miere

• Recipiente sterilizate prevazute cu capac (borcane)

• O oala cu fund dublu sau un bol rezistent la caldura si o oala

• Termometru alimentar

Cum il prepari

Toarna mierea in compartimentul de sus al oalei cu fund dublu si apa in compartimentul de jos. Curata si feliaza ghimbirul subtire, apoi adauga-l peste miere. In loc sa-l tai felii, il poti da si pe razatoare, daca vrei. Adu apa la punctul de fierbere si verifica temperatura mierii cu ajutorul termometrului alimentar. Adu temperatura la pragul de 185 ° si mentine aceasta temperatura timp de 10 minute.

Ulterior, ia vasul de pe foc si lasa-l sa se raceasca zece minute. Dupa aceste zece minute, strecoara ghimbirul si toarna lichidul in recipientele sterilizate. Remediul astfel obtinut se pastreaza in camara, ferit de razele solare. Pentru cresterea imunitatii, consuma 3 linguri pe zi din acest remediu.

sati