Antena 3 CNN Life "Bunicul de la Terapie Intensivă", care avea grijă de 14 ani de copiii bolnavi, a murit de cancer

"Bunicul de la Terapie Intensivă", care avea grijă de 14 ani de copiii bolnavi, a murit de cancer

"Bunicul de la Terapie Intensivă", aşa cum era cunoscut de mai bine de 14 ani de când avea grijă de copiii bolnavi din spital, David Deutchman, un bătrân din Atlanta, Georgia (SUA), a murit de cancer, la numai 17 zile după ce a fost diagnosticat.

"Bunicul de la Terapie Intensivă", care avea grijă de 14 ani de copiii bolnavi, a murit de cancer
Sursa foto: CNN
de Alin Tarnovschi    |    22 Noi 2020   •   11:04

David era cunoscut drept "Bunicul de la Terapie Intensivă" sau pur şi simplu "Bunicul David". Acestea erau poreclele pe care bărbatul le-a primit în cei 14 ani de voluntariat la Spitalul de Copii din Atlanat, Georgia.

În fiecare zi de marţi şi joi, David Deutchman (86 de ani) mergea în Secţia de Terapie Intensivă a spitalului şi avea grijă de copiii bolnavi sau cei născuţi prematur.

Povestea bunicului de la Terapie Intensivă a început în urmă cu 14 ani, atunci când a ieşit la pensie şi a urmat un curs de specializare într-o secţie de Terapie Intensivă pentru Neonatologie.

După ce a terminat cursul, David a devenit voluntar la spital şi, de două ori pe săptămână, mergea pentru a avea grijă de copiii bolnavi. Aşa a ajuns să formeze relaţii de lungă durată cu familiile pe care le-a cunoscut în cei 14 ani.

Bunicul de la Terapie Intensivă a murit la 17 zile după diagnostic

Pe 14 noiembrie, David Deutchman a murit la vârsta de 86 de ani, la numai 17 zile după ce a fost diagnosticat cu cancer pancreatic, notează CNN.

"Suntem recunoscători pentru fiecare minut din fiecare zi pe care l-am petrecut împreună cu acest minunat soţ, tată şi bunic", a declarat fiica lui David, Susan, pentru CNN.

Reprezentanţii spitalului, dar şi angajaţii au povestit că nu a existat niciun voluntar precum "Bunicul de la Terapie Intensivă".

"Nu am văzut niciodată un copil, oricât de bolnav ar fi fost, să plângă atunci când era în braţele lui David. Era tot timpul acolo pentru a avea grijă de cei mici, atunci când părinţii sau familia nu puteau fi acolo", a declarat Joanna Slade, o asistentă de la Spitalul de Copii din Atlanat, care a lucrat alături de David timp de opt ani.

×
Subiecte în articol: David Deutchman atlanta
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close