Antena 3 CNN Life Cât costă să închiriezi un Moș Crăciun acasă, la birou sau la serbările de la grădiniță

Cât costă să închiriezi un Moș Crăciun acasă, la birou sau la serbările de la grădiniță

Anul acesta, românii care vor să-l cheme pe Moș Crăciun, acasă sau la serbările de la grădiniță, trebuie să scoată o sumă considerabilă din buzunar.

Cât costă să închiriezi un Moș Crăciun acasă, la birou sau la serbările de la grădiniță
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    14 Dec 2022   •   21:16

Serbările de Crăciun de la grădiniță au devenit un obicei, astfel că acestea au început să fie organizate încă din luna octombrie. Agendele firmelor care se ocupă cu organizarea de evenimente sunt pline în perioada următoare.

Iată cât costă să închiriezi un Moș Crăciun anul acesta.

"Intervalele de dimineaţă sunt ocupate, după-masă sunt serbări de la ora 16 până la ora 18. Ultima serbare ar fi de la ora 18, până la ora 19 durează. În weekend nu sunt serbări, mai mult sunt evenimente pentru corporaţii", a spus Luminița Iordan, organizator de evenimente.

Deși cei mici nu petrec mai mult de câteva minute cu minunatul personaj, părinții trebuie să scoată câteva sute de lei pentru a-l avea acasă pe Moș Crăciun. Anul acesta, prețul pe care românii trebuie să-l plătească pentru vestitul Moș variază între 300 și 500 de lei, conform playtech.ro.

Cât trebuie să cheltuie românii pentru un brad de Crăciun împodobit

Odată cu venirea lunii decembrie a început și goana după brazi, doar că în acest ani pomii de Crăciun sunt mai scumpi decât în anii trecuţi.

Speriaţi de preţuri şi criza energetică, unii români chiar au început să renunţe la decorarea caselor.

Pentru a împodobi un brad de circa 2 metri avem nevoie de luminiţe care costă anul acesta minim 100 de lei. Urmează globuleţele care ating pragul de 250 de lei.

De asemenea, avem nevoie şi de stea, un element foarte important, dar şi de fundiţe şi beteală. Adăugând aici şi suma bradului de 300 de lei, ajungem la un cost final de circa 900 sau chiar 1.000 de lei, în medie.

Preţurile prea mari, dar şi facturile la energie pun presiune pe români, iar aceştia decid să mai economisească.

Unii folosesc decoraţiunile din anii trecuţi, iar alţii chiar au renunţat la decorarea caselor.

×
Subiecte în articol: Mos Craciun cât costă
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close