Antena 3 CNN Life Cât de bună este în realitate carnea de porc. Nutriţonistul Laura Ene ne spune cum este bine să o consumăm

Cât de bună este în realitate carnea de porc. Nutriţonistul Laura Ene ne spune cum este bine să o consumăm

Se apropie Crăciunul şi perioada în care se consumă cea mai mare cantitate de carne de porc. Miturile spun că porcul ar fi o carne periculoasă, dar studiile arată că este o sursă completă de proteine. Medicul nutriționist Laura Ene a explicat, marţi, în exclusivitate la Antena 3, cum ar fi bine să o consumăm dacă vrem să avem o alimentaţie cât mai sănătoasă.

Cât de bună este în realitate carnea de porc. Nutriţonistul Laura Ene ne spune cum este bine să o consumăm
Sursa foto: Colaj Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    14 Dec 2021   •   14:46

Deşi carnea de porc este și un aliment antianemic, fiind bogată în vitamine din grupul B și fier hemic cu rol esențial în imunitate, mulţi spun că această carne, nu ar fi chiar atât de sănătoasă.

În realitate, "carnea de porc este o sursă completă de proteine din grupul B", a precizat marţi, în exclusivitate la Antena 3, medicul nutriționist Laura Ene.

Laura Ene, nutriţionist: "Nu înţeleg de ce este atât de blamată carnea de porc"

Până la urmă, tot românul are o vorbă. Tot carnea de porc rămâne cea mai bună legumă. Nu este chiar aşa, dar, în asociere cu legumele, cu siguranţă, nu are ce să ne facă rău.

Este într-adevăr, o sursă completă de proteine, de vitamine din grupul B. Desigur, dacă o consumăm prăjită, dacă o consumăm grasă, dacă nu avem grijă să o degresăm, orice fel de carne devine toxică. Acum, puiul cu piele este aproximativ acelaşi lucru, precum grăsimea de la ceafa de porc, aşadar, nu aş recomanda chiar evitarea ei, ci alegerea unei bucăţi de carne slabă, degresată.

"Sarmalele ies foarte bune din pulpă de porc, degresată, tocată"

Aşadar, poftă mare şi să avem Sărbători Fericite.Cea mai slabă parte a porcului, pentru cei care au probleme cu colesterolul, cu dislipedemia, este muşchiuleţul de porc, care este echivalent cu pieptul de pui, când vine vorba de calorii şi grăsimi.

Cotletul este o altă parte bună de folosit , ori la cuptor, ori la friptură şi, bineînţeles, cu cât înaintăm în zona de grăsime cu atât carnea devine într-adevăr, mai nocivă, atâta timp cât o mai şi prăjim.  

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close