Antena 3 CNN Life Câte tipuri de sex se regăsesc în Biblie

Câte tipuri de sex se regăsesc în Biblie

Câte tipuri de sex se regăsesc în Biblie
12 Aug 2017   •   11:22

Sexul și căsătoria nu sunt prezentate în Biblie într-o lumină atât de bună pe cât susțin adesea persoanele religioase, potrivit psihologului și scriitoarei Valerie Tarico.

Dincolo de monogamie, de uniunea dintre o femeie şi un bărbat, Biblia conţine o mulţime de referiri la practici sexuale şi forme de convieţuire dintre cele mai diverse, multe dintre acestea devenite inacceptabile în societatea modernă.

Din această perspectivă, psihologul şi scriitoarea americană Valerie Tarico explică pentru publicaţia „The Independent“ că nu vede de ce nu ar exista mai multă toleranţă şi astăzi pentru altfel de mariaje decât cele heterosexuale, cum ar fi cele homosexuale, care stârnesc atâta indignare în sânul credincioşilor mereu pregătiţi să dea exemple de cumpătare şi decenţă din Biblie, scrie Adevărul.

„Biblia include uniunea dintre un bărbat şi o femeie, însă la fel de adevărat este că există o mulţime de referiri care nu condamnă poligamia şi chiar sclavia sexuală, iar uneori menţionează ca practici acceptabile ceea ce azi considerăm incest sau viol“, subliniază psihologul. Aceasta spune că doar pentru că ceva stă scris în Biblie, nu înseamnă neapărat că trebuie să fie preluat ca model de comportament cucernic, ci că fiecare mesaj trebuie cântărit în funcţie de o mulţime de alţi factori.

Câte tipuri de relații sexuale se regăsesc între paginile Bibliei.

Poligamia,

Sclavia sexuală,

Purificarea virginelor,

Violul,

Incestul,

Adulterul,

Căsătoria cu văduva fratelui.

×
Subiecte în articol: Biblie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close