Antena 3 CNN Life Ce pot face femeile pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral

Ce pot face femeile pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral

Ce pot face femeile pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral
Sursa foto: foto: Pixabay.com
27 Aug 2018   •   17:51

Accidentul vascular cerebral a devenit cauza tot mai multor decese, unele dintre ele la vârste fragede, dar studiile specialiștilor vin cu vești bune pentru femei. Mai exact, o nouă cercetare a arătat ce pot face femeile pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral.

Accidentul vascular cerebral, cunoscut și sub prescurtarea AVC, este o afecțiune care poate lăsa urmări grave, asta în situația în care nu provoacă decesul imediat. Acesta apare în momentul în care se sparge sau este blocat un vas de sânge aflat la nivelul creierului.

Un studiu realizat de cercetători a arătat că alăptarea poate reduce riscul de accident vascular cerebral. Nenumărate cercetări au vorbit despre beneficiile alăptării pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, dar și despre efectele pozitive pe care acest obicei le poate avea asupra organismului mamei.

“Unele studii au arătat că alăptarea poate reduce șansele de a dezvolta cancer mamar, cancer ovarian și diabet zaharat de tip 2 la mamă. Constatările recente indică beneficiile pe care alăptarea le are în prevenirea bolilor de inimă și a afecțiunilor cardiovasculare.”, a spus Lisette Jacobson, profesor asistent la Universitatea din Kansas, potrivit medicaldaily.com.

Continuarea, pe Avantaje.ro.

×
Subiecte în articol: accident vascular cerebral
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close