x close

Ce se întâmplă dacă tai în două o chifteluță de la Ikea

de D.G.    |    12 Ian 2020   •   12:59
Ce se întâmplă dacă tai în două o chifteluță de la Ikea sursa foto: Pixabay.com

Multe persoane merg la IKEA doar pentru bucătăria suedeză.

Iar chifteluţele lor sunt probabil una dintre cele mai populare mâncăruri din întreagă lume.

Potrivit kudika.ro, aceasta este rețeta:

Ingredientele necesare:
- o mâna de ierburi proaspete amestecate şi mărunţite: mărar, pătrunjel, arpagic;
- 300 de grame de carne de porc tocată (macră);
- 300 de grame de carne de vită tocată;
- un ou mare;
- 100 ml lapte;
- 75 de grame de pesmet;
- o linguriţă ienihahar;
- sare şi piper după gust;
- ulei de măsline.

Într-un bol amestecă toate ingredientele; formează biluţe mici, de dimensiunea unei nuci;

Încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie, apoi adaugă chifteluţele şi lasă-le să se rumeneasca.

Pregătirea sosului:

Ingredientele necesare:

- 2 linguri de făină;
- o lingură de unt;
- 400 ml supă de văcuţă.

După ce ai scos chifteluţele din tigaie, adaugă untul şi lasă-l să se topească. Presară făină şi amestecă foarte bine. Găteşte pentru două minute, apoi adaugă treptat supă. Continuă să amesteci ţinând tigaia pe foc până când sosul devine puţin gros. Pune şi chifteluţele în tigaie şi mai lasă un minut. Presară puţină verdeaţă.

Serveşte cu gem de afine.

Cât despre ce se întâmplă dacă tai în două o chifteluță suedeză, ca o glumă, o înghiți chiar și mai ușor decât întreagă.

Parteneri
Parteneri
sati