Antena 3 CNN Life Cel mai toxic aliment din lume e foarte iubit de români! Plătim bani grei pentru el!

Cel mai toxic aliment din lume e foarte iubit de români! Plătim bani grei pentru el!

Un aliment toxic este considerat un produs de lux de români. Și nu doar de ei. Este vorba despre somn, o specie de răpitor din Marea Nordului, despre care nutriționiștii s-au pus de acord că este bogat în proteine valoroase și acizi grași Omega-3.

Cel mai toxic aliment din lume e foarte iubit de români! Plătim bani grei pentru el!
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    24 Iun 2020   •   17:40

Totuși, calitățile nutritive ale somonului sunt valabile mai ales în cazul celui sălbatic, pentru că în ultimii ani despre cel crescut în crescătorii speciale s-au descoperit detalii deloc plăcute.

Ce se întâmplă în acele crescătorii? Norvegianul, explică motivele pentru care somonul nu este deloc benefic pentru organism.

„În Norvegia, situația privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă atât de mică creşte un număr atât de mare de peşte, 2 milioane de unităţi de somon. Peștele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică și anemia infecțioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit de consumatori”, Kurt Oddekalvom, activist, ecologist și fondator al Societăţii Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii.

Potrivit acestuia, muncitorii din aceste crescătorii au nevoie de echipament special pentru a nu se îmbolnăvi:

„Muncitorii de la crescătorii trebuie să poarte măști și costume de protecție, ca să nu fie afectaţi de substanțele chimice destinate curăţării rezervoarelor de apă de paraziți. Astfel, somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului. Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia”.

„Într-adevăr, gradul de contaminare a somonului a crescut foarte mult. Este de 5 ori mai nociv și toxic decât orice alte produse. Aceste toxine ar trebui să fie evitate în consum, pentru a reduce riscul de expunere a organismului”, afirmă, la rândul său, toxicologul francez Jerome Ryuzzen.

Hrana somonilor este formată, de obicei, din făină de peşte, ulei de peşte, soia modificată genetic şi coloranţi artificiali, scrie Shtiu.ro.

×
Subiecte în articol: toxic somon
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close