Antena 3 CNN Life Cele 3 otrăvuri pe care românii le înghit zilnic, fără să realizeze. Celebrul profesor Constantin Dulcan avertizează: Așa apar tumorile

Cele 3 otrăvuri pe care românii le înghit zilnic, fără să realizeze. Celebrul profesor Constantin Dulcan avertizează: Așa apar tumorile

Renumitul nerolog și psihiatru, profesorul Dumitru Constantin Dulcan încearcă să explice românilor, cu fiecare apariție a sa, ce fel de viață ar trebui să ducă pentru a se menține sănătoși și a evita suferințele provocate de boli.

Cele 3 otrăvuri pe care românii le înghit zilnic, fără să realizeze. Celebrul profesor Constantin Dulcan avertizează: Așa apar tumorile
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de Anca Andrei    |    12 Aug 2020   •   00:10

”Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem”, explică medicul, care insistă că stresul este cel mai mare factor de risc pentru noi toți. Acesta ne reduce de fapt durata vieții.

Cum te aperi de stres și ce otrăvuri trebuie să eviți

 „Trebuie să te aperi încercând să te detaşezi, asta înseamnă autoeducaţie, să cunoşti ceva despre tehnici de apărare de stres şi, sigur, să-l eviţi. În secolul nostru vorbim de o frecvenţă din ce în ce mai mare, de o morbiditate crescândă a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacităţii intelectuale. De exemplu: te duci la şeful tău şi, dacă ştii că o să-ţi facă scandal, deja să anticipezi, să încerci să fii cât se poate de indiferent, să-ţi pui un baraj.

E una dintre tehnicile de apărare. Sigur că nu poţi să eviţi complet stresul, fiindcă trăim într-o lume în care vrem-nu vrem, avem şi stres. Fiecăruia dintre noi i se îmbolnăveşte cineva, îi moare cineva, ne mor prieteni, ne mor din familie, acestea sunt stresuri care sunt inevitabile, fac parte din biologia noastră", a explicat profesorul Constnatin Dulcan într-unul din interviurile sale.

Acesta a vorbit și despre cele trei otrăvuri de care românii sunt dependenți și pe care le înghit în fiecare zi. „Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranţii, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate”, a conchis celebrul neurolog.

×
Subiecte în articol: dumitru constrantin dulcan otravuri stres

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close