Antena 3 CNN Life Culinar Ikea, anunț important despre cel mai popular fel de mâncare pe care îl vinde - Ce se întâmplă cu celebrele chifteluțe

Ikea, anunț important despre cel mai popular fel de mâncare pe care îl vinde - Ce se întâmplă cu celebrele chifteluțe

Cine nu cunoaște celebrele chifteluțe din zona de fast-food a magazinului de mobilă Ikea. Drept urmare, cei de la Ikea revoluţionează unul dintre produsele care i-au adus popularitatea. Cunoscutele chifteluţe din carne sunt reinventate într-o variantă fără carne, doar pe bază de plante.

Ikea, anunț important despre cel mai popular fel de mâncare pe care îl vinde - Ce se întâmplă cu celebrele chifteluțe
Sursa foto: Foto: Ambasada Suediei în România/ Facebook
19 Iul 2020   •   12:10

Este vorba de un nou produs alimentar care va fi disponibil în restaurantele Ikea din Bucureşti, chifteluţele de legume, aproape identice cu opţiunea din carne în materie de textură şi gust. Noile chifteluţe de legume reprezintă o alternativă mai sustenabilă pentru cei ce preferă carnea şi, totodată, un rezultat al ambiţiei Ikea de a inspira cât mai mulţi oameni să facă alegeri mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Celebrele chifteluțe Ikea, acum vegane

”La Ikea vindem peste un miliard de chifteluţe în fiecare an şi suntem conştienţi în legătură cu impactul procesării de carne asupra planetei. Acum, revoluţionăm acest produs şi extindem familia chifteluţelor Ikea prin intermediul noii variante de legume. Obiectivul nostru cheie este acela de a recrea gustul şi textura asemănătoare cărnii, folosind doar ingrediente pe bază de plante şi, implicit, de a încuraja toţi iubitorii de carne să le încerce. Considerăm că opţiunile alimentare mai sustenabile ar trebui să fie la îndemâna cât mai multor oameni, aşa că preţul chifteluţelor de legume este la fel de accesibil precum cel al variantei de carne”, spune Vanja Zeljkovic, Country Food Manager Ikea.

Rețeta de chifteluțe cu dulceață de merișoare de la IKEA

Rețetă chifteluțe: 
500 g de carne tocată (amestec vită/porc), 250 ml lapte, 75 g pesmet, 1 ou, 1 ceapă, sare, piper, condimente după gust.

Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin unt, fără a o rumeni. Înmoaie pesmetul în lapte. Amestecă carnea tocată cu ceapa, oul, laptele / pesmetul și condimentele. Adăugă puțină apă, dacă este nevoie. Modelează chifteluţele şi apoi rumeneşte-le într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit. Întoarce-le şi lasă-le să se rumenească pe toate părțile. Servește cu piure de cartofi sau cartofi fierţi și sos de merişoare (dacă ai apucat să-ţi cumperi).

 

×
Subiecte în articol: ikea
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close