Mucenici moldoveneşti cu miere şi nucă. Reţetă simplă și rapidă

de S.T.    |    06 Mar 2020   •   15:50
Mucenici moldoveneşti cu miere şi nucă. Reţetă simplă și rapidă Pixabay.com

Pe 9 martie, în calendarul ortodox sunt prăznuiți Sfinții 40 de Mucenici.

Femeile fac în această zi mucenici în formă de opturi.

Aceştia sunt duşi la biserică pentru a fi binecuvântați, iar apoi sunt consumaţi în familie.

Rețetă mucenici cu miere și nucă

Pentru aluat – 1 kg faina alba pentru cozonac sau panificatie, 500 ml lapte sau apa, 120 g zahar, 50 g drojdie proaspata, 3 oua, 100 ml ulei, o lingurita rasa de sare, coaja unei lamai sau portocale, jumatate de sticluta esenta de rom, 3 plicuri zahar vanilat; pentru insiropat – o cana de apa, o cana de zahar, coaja unei portocale; pentru finisare – 200 g nuca si 200 g miere pura, scrie monitorulsv.ro.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Parteneri
sati
x close