Cum reglezi termopanele pentru vară. Lucruri pe care nu ţi le spune nimeni

de Denisa Nedelcu    |    03 Iul 2020   •   12:45
Cum reglezi termopanele pentru vară. Lucruri pe care nu ţi le spune nimeni Free Images/tomek i.

Mulţi români au geamuri termopane, dar puţini sunt cei care ştiu că acest tip de ferestre necesită un reglaj special în anotimpul cald şi au au nevoie de întreţinere din când în când. Iată ce putem să facem fiecare în casă, atunci când geamurile încep să aibă probleme, pentru a nu mai chema meseriaşii.

Unul dintre aspectele cele mai importante este acela că geamurile termopan au un regim de vară şi unul de iarnă. Dacă ne uităm cu atenţie şi vedem că nu sunt fixate aşa cum trebuie, e necesar să intervenim fiecare dintre noi, potrivit realitatea.net.

Tot ce trebuie să facem este să ne uităm pe tocul geamului. Acolo putem vedea nişte elemente care au orificii pentru şurubelniţă sau pentru imbus.

Setaţi funcţia de sezon a termopanelor, cu testul hârtiei

Ca să aflăm dacă termopanele sunt fixate în regim de iarnă sau vară, e necesar un test simplu. E suficient să introducem o foaie de hârtie între deschidere şi toc, închidem geamul, apoi scoatem hârtia. Dacă aceasta iese uşor, geamul este în regim de vară. Atunci când geamul este în presiune ridicată, adică regim de iarnă, cauciucul de izloare se va deteriora mult mai rapid.

Pentru a seta funcţia de sezon, aveţi nevoie de o cheie hexagonală pe care o primiţi de obicei atunci când vă instalaţi singuri acasă diferite piese de mobilier.
 

Parteneri
x close