Antena 3 CNN Life Cum scapi de depresie fără medicamente

Cum scapi de depresie fără medicamente

Cum scapi de depresie fără medicamente
Sursa foto: Pixabay.com
31 Mar 2017   •   14:18

Terapia prin comportament se numără printre cele mai cunoscute metode prin care poți combate depresia, fără a folosi medicamentele.
Potrivit Elle.ro, dacă vei urma sfaturile următoare depresia va dispărea fără îndoială.

Evită să gândești in alb-negru - Oamenii depresivi tind să gândească în extreme: ”Nimeni nu mă iubește/ Nu voi obține niciodată un job/ Nu sunt bun de nimic”. Cercetătorii afirmă că depresia sau tristețea îți va colora într-un mod negativ gândirea în ceea ce te privește. Înlocuiește „nimeni nu mă iubește” cu „sunt mulți oameni care mă iubesc”.

Întreabă-te dacă ceea ce gândești despre tine este adevărat - Atunci când gândești un lucru negativ oprește-te și întreabă-te „Care sunt dovezile care arată că sunt cea mai rea persoană din lume?”. Probabil că nici nu există unele. Dacă îți este teamă de ceea ce gândesc oamenii despre tine, mergi și întreabă-i.

Stabilește-ți obiective SMART (specifice, măsurabile, accesibile, recompensatoare, delimitate în timp) - sunt sugerate câteva obiective simple care trebuie urmate. De exemplu, dacă îți propui să obții un job până la sfârșitul săptămânii este cam irealist. Însă, decizia de a depune online CV-ul până la sfârșitul lunii este SMART.

Reia activitățile pe care îți plăcea să le faci înainte - Scrie pe o foaie toate activitățile pe care îți plăcea să le faci înainte, dar pe care nu le-ai mai urmat din cauza depresiei. Apoi, încearcă să incluzi câte unul în programul tău, chiar dacă nu ești entuziasmat să faci asta.
Caută activități care îți oferă o recompensă, cum ar fi plata facturilor sau curățarea apartamentului. Ele pot ajuta de asemenea, la diminuarea stării negative.

Nu fi sever cu tine însuți - Observă modul în care vorbești cu tine însuți și modul în care vorbești cu ceilalți. Dacă vezi niște diferențe, înseamnă că trebuie să fii mai indulgent cu tine. 

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close