Antena 3 CNN Life Cuvântul magic ce face căsniciile fericite

Cuvântul magic ce face căsniciile fericite

Cuvântul magic ce face căsniciile fericite
24 Apr 2018   •   14:05

Exprimarea recunoștinței este ingredientul magic care face căsniciile fericite, a concluzionat o echipă de cercetători americani.

Într-un studiu publicat în revista „Personal Relationships”, cercetătorii de la Universitatea din Georgia (SUA) au examinat legătura care ar putea exista între o situație financiară dificilă și calitatea vieții conjugale, analizând în special comunicarea dintre membrii cuplurilor și în particular exprimarea recunoștinței de către soți, potrivit Dhnet.be.

„Am constatat că a te simți apreciat și a ști că soțul /soția vă stimează influențează felul în care vă simțiți în cuplu, cât de puternic este angajamentul dumneavoastră și credința că acesta va dura”, susține Ted Futris, co-autor al studiului și profesor asociat la College of Family and Consumer Sciences.

Rezultatele „arată puterea unui simplu mulțumesc”, explică, la rândul său, Allen Barton, autorul principal al cercetării. „Chiar dacă un cuplu trece prin momente dificile în alte arii ale vieții, recunoștința într-o relație poate contribui la o căsnicie fericită”, a subliniat el.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A murit Ion Vianu, scriitor și medic psihiatru, la vârsta de 90 de ani
x close