Antena 3 CNN Life Dacă sunteți într-o astfel de relație, aveți mare grijă! Vă poate face mai mult rău decât bine

Dacă sunteți într-o astfel de relație, aveți mare grijă! Vă poate face mai mult rău decât bine

Dacă sunteți într-o astfel de relație, aveți mare grijă! Vă poate face mai mult rău decât bine
22 Apr 2019   •   18:05

Dacă sunteți prinși într-o relație în care vă despărțiți si vă împăcați tot timpul, un nou studiu spune că poate ar fi momentul pentru o despărțire definitivă. 

"O despărțire și împăcare constantă cu același partener, ceea ce noi numim" ciclism relațional", a fost asociat cu simptome crescute de depresie și anxietate", spune co-autorul studiului Kale Monk, profesor asistent de dezvoltare umană și științe ale familiei la Universitatea din Missouri, SUA, într-un e-mail către TIME.

"Știm că despărțirile sunt supărătoare în sine, însă această suferință este considerată normală si este adesea temporară. Cu toate acestea, un model tulburent de tranziții stresante ar putea avea implicații mai extinse pentru bunăstarea noastră ".

Acest comportament dăunător, au constatat cercetătorii, e corelat cu creșterea stresului psihologic, chiar și după luarea în calcul a altor factori care pot influența sănătatea mentală, cum ar fi informațiile demografice, statutul marital și familia, orientarea sexuală și factorii de stres. Cu cât o relație este mai tulburentă cu atât crește riscul de depresie și anxietate. 

O despărțire poate oferi o nouă perspectivă si poate ajuta cuplurile să realizeze cat de mult se valorează reciproc. Dar, prea des, spune Monk, oamenii se întorc în relații toxice din cauza obișnuinței, a comodității sau obligației, nici una dintre ele fiind un argument bun pentru a duce o relație mai departe.

Sursă: TIME  

×
Subiecte în articol: relatii despartire
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close