Au fost descoperite rămășițele celei mai mari creaturi care a existat vreodată pe Pământ: Cântărea peste 110 tone

de Georgiana Adam    |    20 Ian 2021   •   21:45
Au fost descoperite rămășițele celei mai mari creaturi care a existat vreodată pe Pământ: Cântărea peste 110 tone CNN/ Alejandro Otero

Paleontologii din Argentina au descoperit în Provincia Neuquén din Patagonia, rămășitele vechi de 98 de milioane de ani ale unui dinozaur gigantic despre care cred că este una dintre cele mai mari creaturi care a existat vreodată pe Pământ și care cântărea de cel puțin 12 ori mai mult decât un elefant.

Cercetătorii au găsit fosilele ascunse în depozite sedimentare groase, cunoscute sub numele de Formația Candeleros. Aceștia cred că cele 24 de vertebre ale cozii și oasele pelvine adiacente seamănă cu cele ale unui titanosaur, un grup de sauropode, dinozauri uriași, caracterizați prin dimensiunea lor mare și gâtul și coada extrem de lungi, potrivit CNN.

În cercetările publicate în revista Cretaceous Researh, experții spun că dinozaurul este unul dintre cei mai mari descoperiți vreodată și ar depăși dimensiunea unui Patagotitan, o specie care a trăit cu 100 milioane de ani în urmă și măsura peste 37 de metri.

De asemenea, masa corporală a acestei specii de dinozaur este comparabilă sau chiar o depășește pe cea a unui Patagotitan sau pe cea a unui Argentinosaurus.

"Este un dinozaur imens, dar ne așteptăm să găsim mult mai mult din schelet în viitoarele excursii, așa că vom avea posibilitatea să evaluăm mai bine cât de mare a fost", a declarat Alejandro Otero, paleontolog la Museo de La din Argentina Plata, pentru CNN.

Dinozaurul descoperit ar fi mai mare decât Argentinosaurus, care cântărea 110 tone

Patagotitanul era considerat până acum cel mai mare animal terestru și cântărea până la 77 de tone, în timp ce Argentinosaurus avea peste 40 de metri înălțime și cântărea până la 110 tone, adică de 12 ori mai mult decât un elefant african.

Cercetătorii au spus că, deși nu cred că această creatură aparține unei specii noi, până acum nu au reușit să o atribuie unui gen cunoscut de dinozaur.

Cercetarea a fost realizată de Muzeul Zapala din Argentina, Muzeul La Plata, Muzeul Egidio Feruglio și universitățile din Río Negro și Zaragoza.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close