Antena 3 CNN Life Efectele benefice ale frigului asupra organismului

Efectele benefice ale frigului asupra organismului

Efectele benefice ale frigului asupra organismului
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
02 Mar 2018   •   16:50

Iarna suntem tentati sa stam mai mult in casa, la caldura. Acest lucru nu este intotdeauna benefic organismului. Contrar vechilor credinte, frigul este bun pentru sanatate, asa ca ar fi ideal sa mergeti zilnic la o plimbare in parc sau in jurul blocului, chiar daca temperaturile sunt sub 0 grade. Evident, imbracati bine si nu va faceti griji mari daca inghetati putin, caci frigul are efecte benefice.

Tine gripa la distanta
Mai e bine de stiut ca racelile si gripa din timpul iernii nu sunt cauzate neaparat de frig, ci de virusuri si bacterii pe care oamenii le pot lua intrand in contact cu persoane contaminate si petrecand un anumit timp in acelasi spatiu cu acestea. Deci regruparea in interior, la cald, favorizeaza raspandirea virusurilor. Frigul, din contra, limiteaza activitatea acestora. Asadar, aflati ca veti raci mai repede daca stati la povesti cu o prietena la gura sobei decat daca dati o tura de parc impreuna.

Alina durerile musculare si articulare
Frigul alina durerile musculare provocate de intinderi, tendinite, pe cele articulare cauzate de luxatii ori entorse, dar si durerile de cap, informeaza bzi.ro. 

Stimuleaza circulatia sangvina
Putine persoane stiu ca frigul joaca un rol important in stimularea circulatiei sangvine. Confruntat cu temperaturi mai scazute, corpul uman are tendinta de a trimite mai rapid sange catre organele vitale. 

×
Subiecte în articol: efecte frig beneficii iarnă
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close