Antena 3 CNN Life Motivul pentru care te trezești greu dimineața. Iată ce înseamnă de fapt acest lucru și ce impact are asupra organismului

Motivul pentru care te trezești greu dimineața. Iată ce înseamnă de fapt acest lucru și ce impact are asupra organismului

Motivul pentru care te trezești greu dimineața. Iată ce înseamnă de fapt acest lucru și ce impact are asupra organismului
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
05 Ian 2018   •   09:17

Intr-un studiu realizat recent, oamenii se stiinta au ajuns la o concluzie importanta, dupa ce a fost observat comportamentul uman si in prim-plan au fost cei care au mari batai de cap dimineata, cand trebuie sa se dea jos din pat.

Pentru acest studiu au fost observate in special persoanele care aleg sa mearga la culcare dupa ora 23:00, iar in clipa in care se trezesc, in dimineata urmatoare, aleg sa faca acest lucru dupa ora 8:00.

Totodata, acestor persoane le este foarte greu sa renunte la lenevitul in pat, chiar si dupa ce a alarma de la telefonul mobil sau ceasul desteptator a sunat deja de cateva ori.

Teoria a fost explicata in detaliu de catre cercetatorii de la London School of Economics si dezvoltata de catre psihologul Satoshi Kanazawa. Acesta a aratat ca persoanele care au mari batai de cap dimineata, la trezire, de fapt nu sunt absolut deloc lenese.

Acesta e un obicei regasit in special la cei mai inteligenti dintre noi, denumiti in studiu „pasari de noapte”. Mai exact, se face referire la persoanele care aleg sa faca tot soiul de activitati, cata vreme alte persoane deja dorm duse, informeaza ciao.ro.

In acelasi studiu s-a mai aratat ca aceste persoane care sunt considerate mai inteligente au si succes la absolut orice isi propun. In cariera reusesc sa castige mai multi bani, fiind si mai fericiti pe plan personal.

×
Subiecte în articol: alarma dimineata impact organism persoane
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close