Antena 3 Life Nu mai combinați aceste 3 alimente! Mulți români cred GREȘIT că sunt sănătate curată. Avertismentul celebrului nutriționist Nicolae Hâncu

Nu mai combinați aceste 3 alimente! Mulți români cred GREȘIT că sunt sănătate curată. Avertismentul celebrului nutriționist Nicolae Hâncu

de Cristina Tudorache    |    09 Aug 2020   •   09:00
Nu mai combinați aceste 3 alimente! Mulți români cred GREȘIT că sunt sănătate curată. Avertismentul celebrului nutriționist Nicolae Hâncu

Există mitul că mâncarea bunicilor este mult mai sănătoasă decât cea din magazine. Cu toate acestea, nutriționiștii avertizează că una dintre gustările preferate ale românilor - slănina cu ceapă - este o bombă pentru sănătate.

Există mitul conform căruia gustarea preferată a românilor - combinația de slănină, ceapă și pălincă este sănătate curată, însă nutriționistul Nicolae Hâncu, preşedintele de Onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, respinge vehement această ipoteză. 

Combinația preferată a românilor, bombă pentru sănătate. Avertismentul nutriționiștilor

“Mitul alimentaţiei sanătoase de la ţară nu noi l-am creat, ci media. Eu combat puteric aceste lucru spunând că alimentaţia sau sfaturile ce ne trimit la alimentaţia bunicilor nu sunt deloc demne de urmat. Eu ştiu ce mâncau bunicii şi cum erau preparate alimentele.

Se consumau alimente foarte grase, prăjeli gătite în grăsimea de porc, se bea lapte de bivoliţă cu grăsimea de două degete. Gastrotehnia bunicilor era una care pregătea alimente nesănătoase. Nu înţeleg de ce se fac aceste trimiteri tot timpul către o alimentaţie ce deloc, deloc nu era sănătoasă”, a declarat profesorul.

De ce este slănina periculoasă pentru sănătate?

„Slănina înseamnă grăsime saturată extrem extrem de nesănătoasă pentru orgaism, chiar dacă e cu ceapă şi ţuică. Nu are nicio legătură cu sănătatea. Ţăranul român ce se ducea şi lucra de dimineaţa de la 5 până apunea soarele, la muncă, trebuia să-şi pună ceva de mâncare? Îşi punea ce avea şi el, o bucată de pâine, slănină care nu se strica şi apă. Să nu credeţi că bea  ţuică acolo, pe câmp. Eventual o bea acasă, când sosea.

O alimentaţie sănătoasă aşa cum o recomandă nutriţionişti astăzi, aproape nu exista în urmă 50 ani, pentru că despre această perioadă vorbim. Sigur că veţi  veni  să spuneţi că ţăranul avea activităţi fizice intense, dar atunci nu existau săli de sport, bazine de înot. 

Recomandările pe care medicii le fac astăzi şi care sunt urmate nu existau atunci. Mă refer la practicarea sportului,  fumatul era la el acasă, la fel şi consumul de alcool. În loc de iaurt se consuma iaurt din lapte de bivoliţă. În casa bunicilor mei laptele de bivoliţă era considerat un simbol al sănătăţii. Azi îl mai consumă cineva? Nu”, a mai spus nutriționistul Nicolae Hâncu.


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close